FremtidsPodcasten: Iformasjon

I i4 technology, er vi ikke bare interessert i hvordan informasjonsteknologi implementeres i BAE-næringen, men også i samfunnet og verden generelt. Vi lever i verdens beste land, ett av verdens svært få voksen-land (Norge har Harald Eia som forklarer, i ‘Sånn er Norge’), og vi øsker at det bare skal bli bedre og bedre.

Teknologifremtiden vår er imidlertid både spennende og skremmende, og hvis man er klar over hvor raskt teknologien utvikler seg og setter dette i kontrast med økende politisk spenning, kan man undre over hvorfor vi ikke har sett noe liv når vi ser ut i verdensrommet. Er eksponentiell informasjonsteknologisk vekst det største filteret, rent Fermi paradoksalt, for å dra livet ut i verdensrommet og bli en trivelig intergalaktisk sivilisasjon? Har vi et høyteknologisk, meningsfullt og fritt velstandssamfunn i vente, eller er den lave teknologiske kompetansen hos politikerne og ansvarsløsheten til Big Tech selskaper som Facebook en dødsdom for oss alle? Vi er redd for sistnevnte, men krysser fingrene og gjør det vi kan for førstnevnte.


I denne podkasten skal vi lære om historien vår som mennesker, både hits og misses, for ikke å gjenta feil og ikke miste fokus på våre viktigste verdier. Ytringsfriheten er den viktigste! Her har vi brukt MYE tid på å lære av Dr. Jordan B Peterson og gigantskuldrene han står på, og bruker Meningskartet han har utviklet, for informert manøvrering inn i fremtiden. I stedet for å fokusere på at alle skal være like (Norge har Harald Eia som forklarer, i ‘Hjernevask’), tenker vi heller å fokusere på forskjeller. Hvordan kan vi samarbeide bedre å spille på hverandres styrker? Personlighetsmodellen BigFive (Norge har Harald Eia som forklarer, i ‘Sånn er Du’), gjemmer mange av årsakene til konfliktene vi ser i samfunnet i dag. Den vil stå som fundamentet og i kombinasjon med vår teknologiske kompetanse har dette bable-forsøket, det absurde målet, å bli en av de viktigste podkastene i tiden som kommer.


Ved siden av kunnskapskroppen til Jordan Peterson, all teknologien du kan lese om på denne nettsiden, har du her er en ukomplett og rotete stikkordsliste over temaer, ideer, fag, personer, tv-serier, bøker, kanaler, religioner, ideologier, etc, som vil bli belyst i denne sannhets- og meningssøkende podkasten: Frederick Nietzsche, The Immortality Key, Carl Jung, Postmodernisme, Donald Trump, Individualisme, Lekk tarm, Marxisme, Graham Hancock, Fascisme, Microbiomen, Det Gode Gamle Testamentet, Westworld, Fyodor Dostoevsky, Altered Carbon, Aleksandr Solsjenitsyn, Kvantefysikk, Devs, Kurzgesagt, Exturb1a, Narkokrigen, Answers with Joe, Evolusjonspsykologi, George Orwell, Jæsus, far hass Gud, og selvfølgelig Norges største helt: Harald Eia.

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle